Bottom-up og top-down

I de sidste år har fokus været på arkitektur og de udfordringer, der er med løbende opbygning af teknisk gæld i komplekse IT-miljøer.

Jeg fik mig en snak med Jacob om, hvordan Novozymes arbejder med governance. Der bliver arbejdet ud fra to vinkler, som Novozymes har arbejdet på at fusionere; system governance (bottom-up) og strategisk governance (top-down). Som eksempel på system governance beskriver Jacob, hvordan de arbejder med governance i forhold til deres SharePoint-baserede systemer. I forhold til strategisk governence beskriver Jacob det bredere rammeværk, som de arbejder med i den sammenhæng, og specielt hvordan deres governance skal foregå I praksis. Hvem har ansvaret og hvem sætter rammerne? Hvem skal involveres? Det handler om at se governance fra både det overordnede og det detaljerede billede.

Der har selvfølgelig været en del udfordringer undervejs. Samtidigt med den planlagte udrulning af strategisk governance, foretog Novozymes en omfattende organisationsændring, så roller og ansvar skulle forankres i en helt ny organisation. Det satte Novozymes tilbage tidsmæssigt. Den indsats, der ligger i at overbevise de relevante interessenter om, at det er umagen værd at prioritere og arbejde med governance, skal heller ikke undervurderes.

“Mit oplæg kommer ikke så meget til at handle om artefakter, modeller osv. Det handler om processer og hvilke resultater, man vil have ud af sin governance. Vores tilgang er derfor fokuseret på praktisk anvendelse, og på at opnå en IT understøttelse af forretningen, der er vel tilpasset fra et både teknisk og forretningsmæssigt aspekt.”


Læs mere om arrangementet her!

Image

Jacob Steen Due, Head of Social, Collaboration and Knowledge Management, Novozymes A/S. Jacob har arbejdet med IT professionelt i en lang række funktioner, fra programmering til ledelse, fra teknisk til forretningsmæssigt fokus, og fra intern IT til konsulentbranchen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *