Hvordan man får Scrum og Vandfaldsmodellen til at sameksistere

Kan Scrum og Vandfaldsmodellen sameksistere? Selvfølgelig kan de det, mener Kjetil Kræmer.

Scrum og vandfaldsmetoden er muligvis modsætninger, men de komplimenterer hinanden godt. Man skal blot anvende de processer, man synes fungerer bedst. De to metoder opfylder forskellige behov, og sammen kan det nå et højere niveau. Der er blot nogle, der gør det mere komplekst, når de to metoder skal forenes. Der går religion i det. At få de to religioner til at mødes kræver mægling og viden, siger Kjetil.

Vandfaldsmetoden har fået en del hug, fordi den ikke er fleksibel nok. Den tillader ikke, at man går tilbage til en tidligere fase for at revidere noget, som man kan gøre det i f.eks. en spiralmodel.

De to modeller har forskellig afsæt. Scrum har oprindeligt afsæt i softwareprojekter, mens Vandfaldsmodellen ikke er velegnet til softwareudviklingsprojekter, men kan bruge i alle andre former for projekter og er fantastisk ift. forandringsprocesser.

Mediko-branchen er et godt eksemplet på, hvor Scrum fungerer. Der er brug for fleksibilitet. Man skal dog acceptere, at det er svært at ændre på hardwaren. Scrum tilgodeser et behov for den, der er tættest på udviklingen; behovet for struktur og for en metodik for hvordan der skal arbejdes er dynamisk. Til gengæld er metoden uoverskuelig i overblik ved lange projekter. Her er Vanfaldsmetoden derimod god.

“Virksomheder kan med fordel ensrette deres måde at estimere på, bl.a. ved porteføljestyring. Det er svært at ramme ’on time – on budget’, men med simple skridt og ved simpelt metodik kan man gå ind og ensrette estimeringen.”

 

Læs mere om arrangementet her!

Kjertil Kræmer

Kjetil Kræmer har gennem mere end 17 år beskæftiget sig med udvikling af højteknologiske produkter og løsninger i flere forskellige brancher. Han har en baggrund som Elektronik Ingeniør med speciale i udvikling af software og har arbejdet med både projektledelse, porteføljeledelse og personaleledelse.

Kjetil fungerer til dagligt som VP – Product Development, Group R&D i Brunata A/S.