IT Governance som en forudsætning for en digital transformation

En virksomhed kan blive Digital Master, men det kræver både digitale kompetencer (Enterprise Arkitektur) og lederskabskompetencer (Governance). Det ene alene er ikke nok, det kræver begge former for kompetencer, for at det skal gavne noget.

En virksomheds store udfordring er at implementere teknologien på det rette tidspunkt, mener Erik. Markedet skal være parat. Herved får man den størst mulige gevinst på kortest mulig tid med en acceptabel risiko.

“Vi har set projekter og ny teknologi blive lanceret, men hvor markedet ikke har været klar, hvilket betyder, at projektet eller produktet er dømt til at fejle.”

Som et eksempel kan nævnes, at både Nokia og Sony lancerede mobiler med touchscreen før Apple, men Apple kom bare på det rigtige tidspunkt med det rigtige produkt, hvilket gjorde det til sådan en stor succes.

Som konsulent har Erik set mange virksomheder, der ikke får det rette udbytte af deres projekter. Ofte kører man efter en Governance-model, der bliver styret på én måde på tværs af organisationen. På den måde bliver projektet aldrig en succes.
Det handler om at få klarlagt hvilke mål, man skal gå efter og bestemme, hvilke slags rammer man arbejder under. Og så handler det i høj grad om at turde eksperimentere.

“Med mit oplæg vil jeg give de deltagende en køreplan for, hvordan man kan blive Digital Master og få den størst mulige gevinst på kortest mulig tid med en acceptabel risiko.”

 

Læs mere om arrangementet her!

Image

Erik Haahr, SogetiLabs Fellow, Managing Consultant – IT Governance, Capgemini Sogeti
Erik har arbejdet professionelt med Enterprise Arkitektur og IT Governance i mere end 20 år. Både som specialist og i lederstillinger, de seneste 7 år som konsulent. Gennem hele karrieren har han befundet sig i spændingsfeltet mellem teknologi og forretning. Det interessante er, at finde en optimal balance mellem forretningspotentialet i ny teknologi og de potentielle risici ved implementeringen.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *