Man skal huske at understøtte motivationen og arbejdsglæden

Man skal huske at understøtte motivationen og arbejdsglæden

En Scrum Master har meget varierede opgaver. Det kan Karen Trolle Schütter tale med om. Man skal bl.a. have styr på de agile processer, hjælpe Scrum-teamet med at blive bedre, hjælpe med at fjerne forhindringer, som forhindrer god produktivitet. Scrum Master er en oversætter mellem projektets og organisationens forskellige aktører, og det er derfor en vigtig kompetence at kunne samarbejde bredt med stakeholdere.

Scrum Masters ledelsesrolle er faciliterende og kræver at man skal kunne gå bagved og samle op og stå foran og hjælpe med at finde vej. Man arbejder ofte meget tæt i et team bestående af meget forskellige mennesker, så derfor er det vigtigt at havde ’people skills’ og være god til at facilitere løsning af konflikter. Men ifølge Karen er det vigtigste nok at fastholde ydmyghed over for opgaven og forstå at de mennesker, man hjælper, oftest selv har løsningerne på de udfordringer, de står overfor.

At være Scrum Master giver mig meget som person, og jeg reflekterer ofte over min rolle. Det motiverer mig at se både individer og teams udvikle sig og lære – mens jeg lærer af dem. Så at understøtte den enkeltes motivation og arbejdsglæden i teamet er vigtigt. I sidste ende vil det gavne alle og skabe værdi – ikke bare for teamet, men for hele den agile organisation.

Man skal huske på, at når teamet og projektet har succes, så har Scrum Master succes.

 

Læs mere om arrangementet her!

Image

Karen Trolle Schütter er Senior Scrum Master hos KMD og giver i sit indlæg et personligt bud på, hvordan et servant leadership og rollen udfoldes i praksis.

Karen har erfaring med teamledelse, organisationsudvikling, forandringsledelse, BtB salg og marketing, research og analyse, proces- og kvalitetsudvikling og projektledelse.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *