For mange IT-projekter har negativ ROI

En meget høj procentdel af IT-projekter har en negativ forrentning ROI på

Der er overvældende dokumentering omkring ovenstående konstatering, så tallene kan vi ikke løbe fra, siger han.

Hvad gør man så ved det? Man tænker, at det vil være nok bare at lære at forstå forretningen. Det er det ikke. Det er ikke nok, for man vil aldrig blive taget alvorligt. Det man i stedet kan gøre, er at uddanne forretningen til at tage ansvar for tingene. Der er en tendens til at det ikke bliver implementeret eller fulgt i forretningen. Forretningen skal være med i dag, det er så vigtigt, men det er den bare ikke rigtig i dag, ifølge Kim. Og sådan har det været i lang tid. De skyldige er altså forretningen.

Når man har sat et projekt i søen, hvor mange følger så rent faktisk op på effekten? Hvor mange følger op på anvendelsen af det pågældende produkt? Det er der ikke mange, der gør. Og det er ikke IT-folkenes skyld, det er ofte forretningen der siger, at der ikke er tid til det eller at man skal koncentrere sig om et andet projekt osv. Undersøgelserne siger, at der slet ikke er interesse for at få afdækket, hvad det er, man har fået lavet. For folk er ikke interesseret i at få afdækket deres fejl undervejs i projektet.

Så det er mellem 2-5%, der følger op på det, og hvor der er positiv ’return of investement’. Selv hvis det var 10% eller 20%, hvad laver man så med de resterende 90% eller 80%?

Hvad kan man gøre bedre? Man kan ’træne’ sig til at blive bedre og mere seriøse omkring dette, og så kan de i deres organisation ’lobbye’ for at få rigtig involvering og insistere på, at man følger op på effekt og anvendelse.

Læs mere om arrangementet her!

Image

Kim Peiter Jørgensen, Project Manager og Trainer, Riemann A/S og MIKADO Business. Med 35 års erfaring som leder og konsulent hjælper Kim virksomheder til at definere og opnå de resultater og den værdi, som de har sat sig til at nå.

Kim er desuden ekstern lektor i Strategic Value Creation og Business Transformation Strategy på henholdsvis IT Universitetet og CBS.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.