Projektledelse og implementering af komplekse forandringer

Projektleder og agil coach Ann-Dorte Fladkjær Nielsen og forsker Per Svejvig har skrevet en bog om it-succeshistorien – Jyske Banks konvertering til Bankdata.

Med deres oplæg vil de belyse de vigtigste læringsprocesser igennem programmet. Ifølge Ann-Dorte skiller bogen sig ud fra andre bøger om projektledelse ved at have en større og kompleks case som røde tråd i bogen. Bogen er delt op i to dele: Et faseperspektiv som starter med strategifasen, som sjældent bliver afdækket i litteraturen, og et temaperspektiv med virkemidler, der ikke står i de gængse projektledelsesbøger, f.eks. det at gøre brug af visualiseringer og metaforer.

Om “Projektledelse og implementering af komplekse forandringer”
Bogen er til erfarne projektledere og ledere. Der er skrevet mange gode bøger om de grundlæggende discipliner ved projektledelse, så der fokuseres i stedet på ”next step” til de mere erfarne ledere, der hver dag arbejder med komplekse forandringsprojekter og som har brug for mere end det grundlæggende. Bogen tager udgangspunkt i en konkret case: Den største forandringsproces i Jyske Banks historie, hvor 900 medarbejdere arbejdede på 143 projekter i to år for at Jyske Bank kunne blive konverteret til Bankdata. En ting er selve gennemførslen af programmet, som i sig selv er en vanskelig øvelse, men noget af det sværeste er faktisk håndteringen af forandringsprocessen. Forandringen vil påvirke 450.000 kunder, som vil få en ny netbank, nyt udseende på kontoudtog osv., samt de 3.800 medarbejdere i Jyske Bank som fra en dag til den anden får en helt ny IT-løsning med tilhørende nye arbejdsgange. Det er en kæmpe organisatorisk forandring at få armene omkring og lykkedes med.

Hvorfor lykkedes et projekt som dette?
Strategifasen er en vigtig del af om hvorvidt et projekt lykkedes. I denne fase er det vigtigt at kemi og vilje passer sammen. Det ser Ann-Dorte som en stor del af succesen.

Det kræver et enormt overblik og stor forberedelse at arbejde på et projekt af denne kaliber, men vi vidste, at det lykkedes og at vi ikke måtte fejle, så det gav masse af vilje og motivationen.

Desuden mener Ann-Dorte, at man bliver nødt til at tænke udefra og ind på sit eget program og tage ved lære af andre fra lignende situationer samt viden fra den nyeste forskning.

Jeg har lært meget af at arbejde sammen med forsker Per Svejvig på dette projekt.

Læs mere om arrangementet her!

Ann-Dorte Fladkjær Nielsen
Ann-Dorte Fladkjær Nielsen, Projektleder, Bankdata, er uddannet civilingeniør fra Aalborg Universitet. Hun har arbejdet som projektleder i den finansielle sektor i 18 år. Projekterne har været meget forskelligartede fra procesforbedringsprojekter til IT-projekter, forandringsprojekter og forretningsprojekter. I 2009 blev Ann-Dorte IPMA-certificeret projektleder (IPMA C) og kåret til årets projektleder hos Dansk Projektledelse. Fra 2010 til 2012 var hun en del af programledelsen i et af Danmarks største forretning-/IT-programmer i den finansielle sektor.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *