Ledelsens absurde illusion om kontrol vs. ”The Heart of SCRUM

Ifølge Thomas Elkjaer som er Scrum Master så går det rigtig godt med at få implementeret SCRUM i hans Teams. Det er en anden sag, at få ledelsen med. Thomas er medlem i vores netværksgruppe: Agile Management 3.0. Thomas har solid erfaring med SCRUM, og Thomas input til netværksgruppen er hans værdifulde viden, erfaringer i forhold til arbejdet med Agile metoder samt ønsket om sparring, videndeling og refleksion omkring, hvordan man - som leder - kan sætte rammerne for, at ”The Heart of SCRUM” virkelig kan begynde at levere.

”The Heart of SCRUM – at få teamet selvorganiseret, og få ledelsen til at slippe den absurde illusion om kontrol, som de har rendt rundt med, fordi vi som klassiske projektleder - som jeg også har været engang - har fodret dem informationer omkring tidsplaner, estimater og budgetter, som vi udmærket godt vidste ikke holdt” […] ”at overbevise dem [ledelsen] om, at den der ”Command and Control” måde de arbejder på at gå ned i detaljer, der behøver de ikke, det skal de lade være med at blande sig i lad nu teams selv organisere sig. Og giv dem nu den tryghed der skal til, for at de rent faktisk kan udføre opgaven” […] ”kompleksitet, det løses altså bedst, eller kun! af grupper af mennesker, som kan sidde i fred og arbejde med det – og så skal man selvfølgelig som leder sætte rammerne. Og det er det, jeg godt vil ud at diskutere med nogen af de andre gode mennesker i netværket… […]… ” hvordan man som Agil leder, kan sætte de rigtige rammer - så man kan få lavet nogen ordentlige selvorganiserede teams, så man kan få det der Heart of SCRUM til, virkelig at levere” Siger Thomas Elkjaer.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.