Digital Innovation

KAN MAN PLANLÆGGE, STYRE OG SIKRE INNOVATION…OG I GIVET FALD HVORDAN?

“Ledelse af digital innovation” & “Digitization of the construction industry” er de emner vi vil inspirere med, og diskutere ved næste netværksmøde for IT Ledere, 28.Oktober.

”IT skal i mine øjne være forretningsunderstøttende, men samtidig udfordre forretningen i digital innovation. MT Højgaard forstår at udnytte teknologiske muligheder i planlægning, styring og ledelse af bygge- og anlægsprojekter.”

Niels Rune Bøggild, IT-Forretningsudviklingschef ved MT Højgaard, inspirerer til næste netværksmøde i IT Ledelse 3.0 Øst, hvordan MT Højgaard arbejder med området. Han vil også komme ind på pretotyping som en teknik til at afprøve idéer: fake it before you make it!

 

 

Foruden Niels Rune Bøggild, vil også Gitte Tjørnehøj, Associate Professor Phd. ved IT-Universitet komme med et oplæg, der trækker på teori, både af typen klassisk ledelsesteori (plan- og styrings paradigmet) og af en mere socialkonstruktivistisk art.

“De fleste organisationer finder innovation nødvendigt. I denne kontekst er vi interesseret i IT-drevet innovation. Det betyder at teknologiske muligheder ofte driver organisatorisk innovation, i øvrigt ofte uden af de forventede gevinster indfinder sig. Umiddelbart kunne man lidt friskt sige, at man evner at planlægge og styre innovation, men ikke at sikre at det bliver innovation (en forandring til noget nyt, der har en effekt) og måske slet ikke en nyttig innovation.”

Dette oplæg giver et bud på en forklaring på udfordringen, og diskuterer eventuelle alternativer ledelsesmæssigt og organisatorisk, der måske kan forbedre situationen. En ledetråd er, at måske er det vigtigst at sikre innovation, ikke at planlægge og styre…

 

I denne TED-talk taler Diana Kander om problemet med, at vi underviser potentielle iværksættere i en planlægningstilgang. Hun forklarer, hvordan dette skaber en, hvad man kunne kalde “planlægningsboble”, hvor kontakten til aftagere er minimal. Hun opfordrer til, at få forståelse af denne rigtige verden FØRST …Gitte Tjørnehøj vil bla. fokusere på, hvem der har denne nødvendige viden for succesfuld innovation i organisationer.

 

Er du selv nysgerrig på emnet kan du læse lidt mere om det her.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.